Sreda, 22.4.

Danes pa nekaj o intervalnih tekih.

Intervalni tek je zaporedje tekov in vmesnih počitkov.

Danes te čaka tekaška preizkušnja. Tek načrtuj, ker boš potreboval/a en krajši klanec (cca 30m do 50m z iztekom v ravnino, bolje je, da je asfaltiran) in ravnino cca 100m. Obujte mehke superge, v katerih boš lahko tekel/la. Za ogrevanje si privošči počasen tek 5-10min. Verjetno boš v tem času ravno prišel/la do primernega terena (klanca).

1. naloga: ŠPRINT (max možna hitrost teka) v klanec (torej 30 do 50 metrov), počitek oz. regeneracija je čisto počasen tek navzdol po klancu. Ponoviš 5x.

Ko končaš, narediš 10 koles ali 5x postaviš stojo na lopaticah (zadržiš 3 sek). Poglej, če je trava kje blizu.

2. naloga: ŠPRINT po istem klancu navzdol (zagotovite si iztek v ravnino). Sprehodiš se do vrha oz 30 do 50 metrov po klancu navzgor (služi tudi kot regeneracija oz. počitek), in začneš s tekom po klancu navzdol. Če se le da poskušaj razviti max hitrost. Tu ti pomaga gravitacija, zato je hitrost večja, kot pri šprintu na ravnem terenu. Ponoviš 5x.

 Ko končaš, narediš 10 burpeejev (vojaških vaj).

 3. naloga: ŠPRINT NA RAVNINI. Določi cca 50 m razdaljo. Začni teči in pospešuj do max hitrosti. Pospeši čimprej, torej tečeš na vso moč. Ker naj bi bila ravnina dolga vsaj 100m, se po 50 m počasi ustavljaš (se iztečeš, pustiš, da se ti noge same ustavijo, ne ustaviš jih na silo). Aktiven počitek je lahkoten tek na štart. Ponovi 5x.

(Če slučajno nimaš možnosti najti klanca, ponovi trening na ravnini 3x.)

Ko končaš, se lahko sprehodiš nazaj do doma. Ne pozabi narediti stretchinga/raztezanje za noge, saj je bil trening zelo intenziven.

Kar se bližajo počitnice, lahko tak tek izvedeš med počitnicami.

Ta vnos je bil objavljen v ŠPORT 4.r.. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja